Behandelingen

Dry Needling bij pols- en handklachten

Wanneer u al langdurig last heeft van uw elleboog, hand of pols, maar het lastig vindt om de pijn met één vinger aan te wijzen kan het zijn dat uw klachten worden veroorzaakt door een kleine verkramping in spieren. Deze verkrampingen (ook wel triggerpoints genoemd) zijn goed te behandelen met behulp van dry needling. Hierbij behandelt uw fysiotherapeut u met behulp van een klein steriel naaldje.

De triggerpoints kunnen ontstaan door bijvoorbeeld langdurig in dezelfde houding te zitten, of juist door een herhaaldelijke beweging bij sporten of het bespelen van een muziekinstrument. Ook ontstaan er vaak triggerpoints na het dragen van gips. Een triggerpoint projecteert pijn in een bepaald gebied; bij elke spier hoort een vast gebied van geprojecteerde pijn.

Drukt u maar eens met uw vinger op de spier die over uw schouderblad loopt. De kans is groot dat u een pijnlijk punt tegenkomt die een scherpe pijn geeft. Wanneer u dit punt een tijdje indrukt, zult u wellicht merken dat pijn uitstraalt naar de voorkant van uw schouder. Dit is geprojecteerde pijn.

Het kan dus zijn dat u pijn of een bewegingsbeperking heeft in uw elleboog, hand of pols en dat de oorzaak wat hoger ligt, rondom uw schouder. Wanneer uw handtherapeut denkt dat de klachten ontstaan zijn ten gevolge van triggerpoints, kan hij of zij u behandelen met behulp van dry needling. Wanneer de naald in de buurt van een triggerpoint komt, spant de spier vaak kort aan en ontstaat er weer ontspanning. Onze handtherapeuten die u met dry needling kunnen helpen, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en zijn verplicht hierbij bijscholing te blijven volgen.

Wij zijn van mening dat dry needling altijd een onderdeel is van een groter behandelproces. Het helpt om de pijn te verminderen en is voorwaardescheppend voor verder herstel. Met behulp van een oefenprogramma en of aanpassingen in uw dagelijks leven kunt u voorkomen dat de klachten weer terugkomen.

Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek waarmee pezen, spieren en banden goed in beeld gebracht kunnen worden. Ook zwellingen en ganglion´s (een met vocht gevuld blaasje in de pols) kunnen we hiermee goed in beeld brengen.

Op onze locaties in Winschoten en Groningen gebruiken we echografie om beter te kunnen begrijpen waar uw klachten vandaan komen.

Echografie is een aanvullend onderzoek. Dit betekent dat het een aanvulling is op het lichamelijk onderzoek dat we uitvoeren. Wanneer na het lichamelijk onderzoek nog onduidelijkheid is over de diagnose of de ernst van de aandoening, gebruiken we echografie.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het maken van een echografie.

Maak zelf online een afspraak

Geverifieerd door MonsterInsights