Mw van der Meer(67) had pijnklachten van beide handen.

Omdat de klachten overeen kwamen met artrose stelde de huisarts voor haar door te verwijzen naar Handtherapie Groningen.

‘Binnen dezelfde week kon ik al terecht voor een eerste consult. De kennismaking was prettig en na onderzoek werd er om de rechterhand en pols tot rust te laten komen, meteen al een spalk voor me gemaakt die ik enkele weken dag en nacht moest dragen.’

In de weken daarna werden er ook kleine spalkjes aangemeten die voor meer bewegingsvrijheid zorgden dan de grote spalk maar toch de nodige steun gaven. Door het gebruik van de spalken namen de pijnklachten snel af en hoefde ik geen pijnstillers meer te gebruiken.
Verder kreeg ik advies over gebruik eventuele hulpmiddelen en tips en trucs om de handen minder te belasten bij bepaalde werkzaamheden. Ook kreeg ik na enige tijd oefeningen mee. Bij ieder consult werd de voortgang besproken en kreeg ik antwoord op mijn vragen.

Ook heeft Elise enkele keren Dry Needling toegepast.
Een bijzondere ervaring maar gaf na een dagje rust zeker verbetering.

En nu drie maanden verder….probeer ik een balans te vinden tussen wat ik wel en niet kan.
Ik gebruik een klein spalkje als steun bij huishoudelijk werk maar verder probeer ik het zonder. De klachten zijn aanzienlijk afgenomen!

De behandelingen zijn inmiddels gestopt maar wetende dat ik in de toekomst altijd met een vraag de praktijk kan benaderen .’